Yoghurt-kruidendressing is een slasaus die eigenlijk alleen maar uit yoghurt en verschillende verse kruiden gemaakt wordt.
De kruidendressing heeft een verse smaak die er voor zorgt dat je sla wat frisser en spannender smaakt.
Ons herinnert deze slasaus echt aan vroeger, toen kenden we namelijk nog niet zo veel verschillende dressings. Hierdoor aten we vroeger dus eigenlijk altijd wel een soort yoghurt-kruidendressing door de sla of salade.
Deze dressing is namelijk niet alleen makkelijk om te bereiden, je kunt de dressing zelfs nog tot 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. En zelf gemaakt smaakt vaak beter dan de kant en klare dressing uit de supermarkt.
Recept yoghurt-kruidendressing
Ingrediënten
- 2 Takjes Verse peterselie
- 1/2 Bosjes Bieslook
- 150 Gram Yoghurt
- 1 Knoflookteentje
- 1 Theelepel Citroensap
- 1/2 Theelepel Mosterd
- Zout en peper
Bereiding
-
Was de verse peterselie en de bieslook goed onder koud water uit de kraan af, schud deze even zodat de kruiden niet meer al te nat zijn.
-
Snij de verse kruiden in fijne stukjes.
-
Maak de knoflook schoon, deze kun je nu fijn snijden of met een knoflookpers persen.
-
Pak een schotel en doe de yoghurt, de verse kruiden, het citroensap, het knoflookteentje, en het zout en peper erin.
-
Pureer het mengsel met een pureerstaaf goed door totdat je een egaal mengsel hebt.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775