Truffelmayonaise maken wordt door de meeste mensen als best wel ingewikkeld aangezien, maar het maken van deze mayonaise is eigenlijk juist heel simpel.
En de meeste mensen stellen zich waarschijnlijk nu de vraag, waar krijg ik de truffels voor de mayonaise vandaan? En kost dat niet enorm veel?
Dit is geen probleem en valt reuze mee, we werken hier namelijk niet met verse truffels, maar we gebruiken gewoon een goede truffelolie. Deze olie kun je in de meeste betere supermarkten kopen en kost tussen de 5 en 25 euro, afhankelijk van de kwaliteit. Natuurlijk zijn er ook duurdere flesjes olie.
Als je normale mayonaise maakt, heb je altijd zonnebloemolie nodig, in ons geval vervangen we de helft van de zonnebloemolie door truffelolie, hierdoor krijg je de truffelsmaak heel makkelijk zonder verse truffels.
Recept Truffelmayonaise
Het recept voor de truffelmayonaise is voldoende voor een potje van 200 tot 250 milliliter vermogen.
Ingrediënten
- 1 Ei
- 1 Eetlepel Witte balsamicoazijn
- 1/2 Theelepel Mosterd
- 1/2 Eetlepel Worcestershire saus
- 75 Milliliter Zonnebloemolie
- 100 Milliliter Truffelolie
- Zout en peper
Bereiding
-
Breek als eerste het ei aan de rand van een bakje open, voeg de azijn, mosterd en natuurlijk ook wat zout en peper toe.
-
Voeg de Worcestershire Sauce langzaam toe, meng alles goed door elkaar totdat je en egaal massa hebt.
-
Giet de zonnebloemolie en de truffelolie erbij, pak een staafmixer en meng alles goed door.
-
Meng alles zo lang totdat je een glad mengsel hebt, dit kan natuurlijk een tijdje duren omdat het niet al te makkelijk is de olie met de andere ingrediënten te vermengen.
-
Als je mayonaise nu nog wat te dun is, voeg wat olie toe, is de smaak nog niet goed, dan kun je nog wat truffelolie toevoegen.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775