Thousand island saus, is een echt Amerikaanse saus welke vooral voor de sla als een soort van slasaus gebruikt wordt.
Thousand islands zijn een eilandengroep in het noorden van New York, naar deze regio is de saus dus ook vernoemd.
Je kunt de saus voor verschillende gerecht zoals salade, voor op een burger, bij de frietjes, of zelf voor op een heerlijk sandwich gebruiken.
Recept Thousand island saus
Ingrediënten
- 250 Milliliter Mayonaise
- 1/2 Kleine Ui
- 1 Zoete Augurk
- 2 Eetlepel Ketchup
- 1 Citroen
- 1 Theelepel Worcestersaus
- 1 Eetlepel Witte wijnazijn
- 1 Theelepels Suiker
- Zout en peper
Bereiding
-
Maak als eerste de ui schoon, snij deze in fijne stukjes.
-
Snij ook de zoete augurk in fijne stukjes.
-
Snij de citroen doormidden, pers het sap eruit.
-
Dit kun je het beste met een citruspers doen, maar het hoeft niet perse.
-
Doe de mayonaise, ketchup, worcestersaus, wittewijnazijn, en de suiker in een kom.
-
Voeg 1 eetlepel van het citroensap toe.
-
Roer alles goed door elkaar.
-
Als je een egaal mengsel hebt, dan kun je de saus nog met wat zout en peper op smaak brengen.
-
Als je de saus nog wilt garneren, dan kun je dit het beste met wat verse kruiden doen.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775