Peterselie pesto is een heerlijke variatie op de normale groene pesto, en misschien nog wel een stuk lekkerder dan de versie die gemaakt wordt met basilicum.
Het lijkt wel alsof deze versie ietwat frisser is, en ook beter past bij andere gerechten. Want je hoeft natuurlijk geen pasta te maken met deze peterseliepesto, hoewel dat natuurlijk wel gewoon kan.
Vooral erg lekker als je er een koude pastasalade mee maakt, maar dat moet je natuurlijk zelf proeven.
Overigens gebruiken we in deze pesto geen pijnboompitten maar hazelnoten. De hoeveelheid is overigens genoeg voor 4 potjes van ongeveer 80 milliliter inhoud.
Recept Peterseliepesto
Ingrediënten
- 50 Gram Peterselie
- 80 Gram Parmezaanse kaas
- 2 Teentjes Knoflook
- 100 Gram Hazelnoten
- 10 Eetlepels Olijfolie
- Peper
Bereiding
-
Knoflook schoonmaken.
-
Doe knoflook, hazelnoten, en de Parmezaanse kaas in een blender of keukenmachine en maal dit fijn.
-
Voeg de peterselie en peper naar smaak toe, en maal het weer fijn.
-
Blijf mixen en voeg scheutje voor scheutjes de olijfolie toe, totdat het een smeuïg geheel geworden is.
Opmerkingen – Tips
In dit recept maken we een grotere hoeveelheid, die je in kleine jampotten kunt doen.
Met de deksel erop kan dit nog een dag of tien in de koelkast bewaard worden.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775