Honing mosterd saus zelf maken, heb je dit wel eens gedaan? Als je het nog nooit zelf bereid hebt, dan moet je het echt een keer uitproberen. Vanzelfsprekend kun je de saus kant en klaar kopen, maar zelf gemaakt is altijd lekkerder.
Als je aan deze saus denkt, dan weet je waarschijnlijk niet dat het een lekkere saus voor op een broodje met een plakje ham is. Maar ook op een hamburger of bij patat is het een erg lekkere, lichte en simpele saus.
Er zijn natuurlijk nog veel meer gerechten waar je de heerlijke honing mosterd saus voor kunt gebruiken, denk hier bijvoorbeeld aan een stuk kip of vis waar je de saus bij kunt eten.
De saus wordt zoals de naam het al zegt uit mosterd en honing gemaakt, maar ook andere ingrediënten zoals knoflook, olie, en nog veel meer, worden voor de saus gebruikt.
Maar let op, de saus kun je al met 7 ingrediënten maken, en hiervan heb je waarschijnlijk gewoon het meeste in huis.
Recept Honing mosterd saus
Ingrediënten
- 1 Eetlepel zonnebloemolie
- 2 Knoflookteentjes
- 225 Milliliter Kookroom
- 4 Eetlepels Honing
- 2½ Eetlepel Dijon mosterd
- 1 Eetlepel Maizena
- 1 Eetlepel Water
Bereiding
-
Maak als eerste de knoflookteen schoon, snij deze in erg fijne stukjes.
-
Optioneel kun je de knoflook ook met een knoflookpers klein maken.
-
Verwarm een pan met wat olie erin op middelhoog vuur, voeg de knoflookteen toe en fruit deze gedurende 2 tot 3 minuten totdat deze een goudbruine kleur heeft.
-
Voeg de kookroom, mosterd, en de honing toe, verwarm ook dit op middelhoog vuur.
-
Roer alles goed door totdat je een egaal mengsel hebt.
-
Meng de maïzena en wat koud water in een klein bakje samen totdat je een egaal mengsel hebt.
-
Voeg het mengsel uit maizena en water bij de mosterd, honing, en de rest wat je al in de pan hebt zitten.
-
Breng de saus gedurende 10 tot 15 minuten aan de kook en laat deze daarna goed afkoelen voordat je de saus gaat serveren.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775