Groene pepersaus is eigenlijk alleen maar een saus gemaakt uit groene peperkorrels en room, dus best wel gemakkelijk, maar ook lekker.
Voor deze saus gebruik je niet al te veel ingrediënten. Hier heb je dus een snelle en smakelijke saus voor bij biefstuk, steak, of frites.
Deze saus kun je, als je wat meer peperkorrels toevoegt, pittiger maken. Maar als je hier niet van houdt, dan kun je er ook wat minder peperkorrels in doen.
Je kunt met deze saus dus eigenlijk alle kanten op, of het wat pittiger of wat milder wordt maakt niet veel uit, de saus is eigenlijk altijd wel lekker.
Recept groene pepersaus
Ingrediënten
- 1 Sjalot
- 15 Gram ongezouten Roomboter
- 100 Milliliter Cognac
- 380 Milliliter Vleesfond
- 250 Milliliter verse Slagroom
- 2 Eetlepels groene Peperkorrels
Bereiding
-
Om met de saus te beginnen gaan we als eerste de sjalot schoonmaken, snij deze vervolgens in zeer fijne stukjes.
-
Verwarm een pan met de boter erin op middelhoog vuur, fruit de sjalot gedurende ongeveer 2 minuten.
-
Voeg de cognac en de vleesfond toe, breng dit aan de kook.
-
Laat het vocht op middelhoog vuur wat inkoken tot dat je nog maar 1/4 over hebt.
-
Voeg de slagroom toe, roer deze er goed doorheen en breng het mengsel weer aan de kook.
-
Kook het mengsel zo lang totdat je een licht gebonden saus hebt.
-
Als je niet gelijk van plan bent de saus te gebruiken, dan kun je deze het best in een bakje in de koelkast bewaren.
-
Als je de saus wilt gebruiken, dan kun je de groene peperkorrels toevoegen en de saus nog een keer op middelhoog vuur verwarmen. Als je de saus gelijk wilt gebruiken, dan kun je de peperkorrels toevoegen als de saus aan het koken is.
-
Je kunt als laatste de saus nog met wat peper en zout op smaak brengen.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775