Aardbeiensaus maken, want aardbeien kun je voor zo veel verschillende recepten gebruiken, maar deze saus wordt meestal gebruikt over ijs of een ander dessert.
De saus kun je bijvoorbeeld voor taarten, gebakjes, koekjes, ijs, vanillevla of vanilleyoghurt, of zelfs als een soort van jam voor op een sneetje brood gebruiken.
Je kunt het natuurlijk ook als een soort topping voor in de smoothie gebruiken, je kunt met deze simpele, maar wel erg lekkere aardbeiensaus alle kanten op.
Recept aardbeiensaus maken
Ingrediënten
- 1 Kilogram verse aardbeien
- 4 Eetlepels suiker
- 2 Eetlepels citroensap
- Water
Bereiding
-
Maak de aardbeien onder koud water uit de kraan schoon, snij het kroontje eraf.
-
Snij de aardbeien in blokjes.
-
Verwarm een grote pan op middelhoog vuur, voeg de aardbeien en de suiker toe.
-
Roer alles goed om, voeg wat water toe en laat de aardbeiensaus gedurende 20 minuten koken.
-
Als de vruchten helemaal zacht gekookt zijn, kun je het vuur lager zetten.
-
Roer het mengsel regelmatig om, en voeg naar eigen smaak wat citroensap toe.
-
Je kunt de saus nu pureren, maar als je stukjes in de saus wilt hebben hoef je dit niet per sé doen.
-
Laat de saus goed afkoelen voordat je deze in het weckpotje giet.
-
Als je de saus niet gelijk gebruikt kun je het beste een gesteriliseerd, dus uitgekookt potje gebruiken.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775